Treetin käyttöohjeet

1. Voit asioida Treet-verkkoapteekeissa osoitteessa Treet tai käyttämällä Treet-mobiilisovellusta. Etsi Treet-sovellus Google Play -tai App Store -palvelusta hakusanalla “Treet”, ja lataa sovellus puhelimeesi.

Google PlayApple Store

2. Avaa Treet-mobiilisovellus tai paina Aloita käyttö -painiketta Treet.fi:ssä. Yksityisyytesi turvaamiseksi Treet pyytää sinua tunnistaumaan joko verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteellasi.

3. Valitse apteekki, jossa tahdot asioida, hakemalla lähimpiä apteekkeja joko katuosoitteellasi tai kaupungin nimellä. Huomaa, että aivan kaikki Suomen apteekit eivät vielä ole mukana Treetissä.

4. Treet on nyt käyttövalmis. Jotta apteekkiasiointisi olisi vaivatonta, suosittelemme lisäämään vielä puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, toimitusosoitteesi ja maksukorttisi tiedot. Voit tehdä sen Lisää-välilehdellä kohdassa Omat tiedot.


Käyttöohjeet

1. Napauta Aloita tilauksen tekeminen -painiketta Minä-sivulla.

Vaihtoehtoisesti voit painaa Tilaa reseptilääke -paiketta Apteekki-sivulla, ja avata sen jälkeen Ostoskorin.

2. Valitse lääkeneuvontatapa (joko chat- tai puhelinkeskustelu). Reseptilääkkeiden ostaminen edellyttää apteekin antamaa lääkeneuvontaa. Anna myös apteekille lupa reseptiesi tarkasteluun.

Valitse lopuksi toimitustapa. Osa apteekeista tarjoaa toimitustapana kotiinkuljetuksen. Mikäli valitset kotiinkuljetuksen, sinun on lisättävä toimitusosoitteesi.

3. Tarkasta vielä tilauksesi, ja lähetä se apteekkiin painamalla Tee tilaus -painiketta. Reseptilääketilausta ei makseta vielä tässä vaiheessa.

Mikäli käytät Treet-mobiilisovellusta, Treet pyytää sinua seuraavaksi vahvistamaan henkilöllisyytesi pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteellasi.

4. Tässä näkymässä voit seurata tilauksesi käsittelyn etenemistä.

Farmaseutti ottaa sinuun pian yhteyttä valitsemallasi tavalla, antaa sinulle lääkeneuvontaa ja lisää tarvitsemasi tuotteet tilaukseesi. Reseptilääkkeiden hinnat (jos sellaisia ​​on) päivittyvät lääkeneuvonnan yhteydessä.

(Saat tämän näkymän auki myös Minä-sivulta klikkaamalla tilaustasi kohdasta “Tilaukseni”.)

5. Change the text to: ‘Kun apteekin henkilökunta on käsitellyt tilauksesi, saat siitä ilmoituksen Treetiin ja sähköpostiisi, minkä jälkeen voit maksaa tilauksesi.

Paina Valitse maksutapa -painiketta, ja valitse maksutapa.

6. Change the text to: ‘Saat Treetiin ja sähköpostiisi ilmoituksen, kun voit noutaa tilauksesi (tai kun se odottaa kuljetusta luoksesi). Useat apteekit tarjoavat toimitustapavaihtoehtona kotiinkuljetuksen. Kotiinkuljetukset toimitetaan arkisin tyypillisesti 3 tunnin kuluessa maksamisesta.

Valmistaudu esittämään tilaustunnus ja henkilöllisyystodistus vastaanottaessasi tilauksen.


Lääkkeet, jotka ostat Treet-sovellusta tukevista apteekeista, listataan Lääkkeeni-sivulle, kun olet valinnut sovelluksen asetuksista "Haluan ajantasaisen lääkelistan". Asetukset löydät Lisää-valikosta.

Lääkkeeni-sivun avulla näet helposti olennaiset tiedot resepteistäsi, ja voit myös tehdä ostoksia kätevästi suoraan lääkelistaltasi.

Ostoksesi päivittyvät lääkelistallesi toimitustavasta riippumatta. Mikäli asioit apteekissa paikan päällä, muista tunnistautua kassalla esimerkiksi henkilökortin avulla. Ostoksesi tulevat näkyviin lääkelistallesi joko heti tai pienen viiveen jälkeen.


1. Kun olet valinnut apteekin, voit avata sen tiedot painamalla Apteekki-sivun oikeassa yläkulmassa näkyvää vihreää info-painiketta.

2. Voit yhdellä napin painalluksella jättää apteekkiisi joko soitto- tai chat-pyynnön.

3. Voit jättää apteekkiisi soittopyynnön tai chat-keskustelupyynnön myös Minä-sivulla kohdassa “Kysymyksiä?