Treet-sovelluksella apteekkiasiointi hoituu vaikka kotisohvalta käsin

19.01.2021

Alt text here

Uusi mobiilisovellus Treet tuo Avainapteekkien palvelut asiakkaan luo. Terveydenhuollon ammattilaisten kehittämässä palvelussa apteekin verkkoasiointi on helppoa ja luotettavaa.

Treet on älypuhelimeen ladattava ilmainen sovellus, joka vie apteekkiasioinnin digiaikaan. Omaan lääkehoitoon liittyvät tiedot saa nyt helposti tallennettua puhelimeen, jolloin oman apteekin tarjoamat palvelut ovat vain napin painalluksen päässä.


Treet auttaa lääkehoidon onnistumisessa

Treet-palvelua tarjoavissa Avainapteekeissa ostokset siirtyvät asiakkaan lääkelistalle automaattisesti. Omalta lääkelistalta voi nopeasti tarkistaa reseptien voimassaolotietoja sekä itsehoitolääkkeiden käyttöohjeita. Lääkelistaan tallentuvat myös lääkkeettömät tuotteet, sillä monilla ravintolisillä voi olla vaikutusta lääkehoitoon. Lääkelistalta voi varmistaa farmaseutin ja lääkärin ohjeistuksen jokaisen reseptilääkkeenoton yhteydessä ja tarvittaessa avata videon, jossa farmaseutti ohjeistaa esimerkiksi astmalääkkeen oikean käytön. Lääkehoidon onnistuminen ei ole enää kiinni siitä mitä asiakas muistaa farmaseutin tai lääkärin kanssa käydystä keskustelusta. Enää ei myöskään tarvitse mennä apteekkiin saadakseen lisätietoa lääkkeistä, sillä Treetin avulla oma Avainapteekki tulee asiakkaan luokse.


Treet säästää asiakkaan aikaa

Turkulainen Pyhän Henrikin apteekki on ottanut Treetin käyttöön innokkaana. Sovelluksenkäyttäjien lukumäärä apteekin asiakaskunnassa on kasvanut tasaisesti. Apteekin asiakkaat käyttävät Treetiä päivittäin.

Pyhän Henrikin apteekin Treet-sovellus on myös verkkoapteekki: Tilattavissa on resepti- ja itsehoitolääkkeitä sekä muita apteekkituotteita. Lääkelistalta onnistuu helposti kaikkien käytössä olevien lääkkeiden tilaaminen. Valmiit tilaukset voi hakea apteekista tai tilata kotiinkuljetuksen. Tilauksen käsittelee ja tarkastaa oma lähiapteekki, joka tarjoaa myös tarvittavan neuvonnan tilattujen lääkkeiden oikeasta ja turvallisesta käytöstä.

Pyhän Henrikin apteekkari Harri Kanerva toteaa Treetin tuoneen ison muutoksen harvinaisten reseptilääkkeiden käyttäjien arkeen. “Aikaisemmin asiakas kävi apteekissa tekemässä lääketilauksen ja palasi myöhemmin noutamaan hänelle tilatun lääkkeen.” Treetiä käyttävät asiakkaat voivat tehdä tilauksen suoraan lääkelistalta, jolloin he saavat tiedon puhelimeen heti kun lääke on saapunut apteekkiin. “Parhaassa tapauksessa usea apteekkiasiointikerta on vaihtunut muutamaan napin painallukseen,” Harri selventää.

Pyhän Henrikin apteekissa jokaisen Treet-tilauksen käsittelee farmaseutti. Asiakkaan ostoskorin sisältö nähdään suoraan tietokoneen ruudulta yhdessä asiakkaan lääkelistan kanssa. Farmaseutti Miikael Halonen näyttää, miten tällä kertaa asiakas on tilannut kotiinkuljetuksella kolmen kuukauden annoksen verenpainelääkettä ja purkin kalkkitabletteja. Asiakas pystyy seuraamaan tilauksen käsittelyä ja toimitusta reaaliajassa siinä missä aiemmin on saatettu odottaa tietoa tilauksesta useita tunteja.


Lääkeneuvontaa puhelimitse tai chatissa

Reseptilääkkeen tilaaminen edellyttää aina lääke- ja hintaneuvontaa, joten asiakkaaseen otetaan yhteys joko soittamalla tai Treetin kautta toimivalla chat-keskustelulla. Miikael ilmoittaa asiakkaalle, että hänen käyttämästä verenpainelääkkeestään on saatavilla hieman halvempi rinnakkaisvalmiste. Asiakas päätyy tilaamaan tämän rinnakkaisvalmisteen, ja farmaseutti keskustelee hänen kanssaan verenpainelääkkeen käytöstä sekä sen yhteisvaikutuksesta toisen lääkelistalta löytyvän lääkkeen kanssa.

Chat-keskustelun sulkemisen jälkeen Miikael kerää tuotteet varastosta ja pakkaa ne asianmukaisesti. Kotiovella lähetti luovuttaa paketin erillistä PIN-koodia vastaan, jotta lääketilaus menee varmasti oikealle henkilölle. Tulevaisuudessa Treet-järjestelmästä löytyvät myös reseptin uusintamahdollisuudet, verkkosivun kautta tapahtuva asiointi ja muistutuspalvelut.