Nostetta Venturesin ensimmäinen sijoitus kuopiolaiseen apteekkiasioinnin mobiilisovellukseen Treetiin

Pohjois-Savon alueella toimiva Nostetta Ventures on tehnyt ensimmäisen pääomasijoituksen hallinnoimastaan North Savo Startup Fund -rahastosta. Uusi Treet-mobiilisovellus tuo digitalisaation apteekkialan arkeen.


Nostetta Ventures on suurin yksittäinen sijoittaja kokonaisuudessaan miljoonan euron sijoituskierroksella. Sijoitus on merkittävä pääomapanos Treetin kehittäneelle kuopiolaiselle ApoDigi Oy:lle. Treetin tavoitteena on uudistaa uuden teknologian kautta koko apteekkialaa Suomessa. Terveydenhuollon teknologia on vahvassa kasvussa ja se on yksi merkittävimmistä vientialoista.

– On hienoa saada rahaston ensimmäinen sijoitus maaliin näin nopeasti, ja erityisesti ilahduttaa se, että kohde löytyi terveysteknologian alalta, joka on yksi Pohjois-Savon alueen kärkialoista, sanoo Nostetta Venturesin toimitusjohtaja Heidi Ahonen.

Treet on kehitetty yhteistyössä farmasian ammattilaisten ja alan johtavien osaajien kanssa. Järjestelmän kehittämisessä lähtökohtana on asiakkaan lääkehoidon parantaminen. Tärkeimpinä tavoitteina kehitystyössä on ollut apteekkiasioinnin helpottaminen, turvallisen monikanavaisen asioinnin mahdollistaminen sekä apteekeissa työskentelevien farmaseuttien ammattiosaamisen entistä parempi hyödyntäminen.

– Ihmisten ostokäyttäytyminen muuttuu myös apteekkitoimialalla, ja korona nopeuttaa tätä muutosta. Me tarjoamme asiakkaille aidon mahdollisuuden valita heille mieleisin asiointikanava siten, ettei lääketurvallisuus ei jää missään vaiheessa jalkoihin, Treetin perustaja ja yhtiön toimitusjohtaja, proviisori Simo Vidgren sanoo.

Järjestelmän avulla pystytään tuomaan yhteen kaikki ne toimijat, joiden osaamisen välittäminen asiakkaalle on olennaista lääkehoidon onnistumiseksi.

Treet hakee vahvaa kasvua ja tulevaisuuden suunnitelmissa on useita sovelluksen kehittämishankkeita.

– Meillä on itsellämme vahvaa apteekkialan osaamista, mutta rahallisen panoksen lisäksi meille on tärkeää saada myös Nostetta Venturesin tiimin monipuolinen bisnesosaaminen oman kasvumme tueksi, Vidgren sanoo.

Nostetta Venturesin ohella sijoituskierrokselle osallistui kaksi muuta uutta sijoittajaa nykyisten osakkaiden lisäksi. Treet tulee markkinoille yksinoikeudella Avainapteekkien käyttöön.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Heidi Ahonen, Nostetta Ventures, heidi.ahonen@nostettaventures.com +358 400 606 122

toimitusjohtaja Simo Vidgren, Treet, simo.vidgren@treet.fi +358 50 530 7448

Nostetta Ventures hallinnoi kesäkuussa 2020 perustettua North Savo Startup Fund -rahastoa, joka tekee pääomasijoituksia aikaisen vaiheen kasvuyrityksiin pääasiassa Pohjois-Savon alueella.

www.nostettaventures.com