Apteekkiala digitalisoituu - Treet tuo apteekin mobiiliin

01.07.2020

Alt text here

Asiointi apteekissa digitalisoituu kertaheitolla kesällä 2020, kun markkinoille saapuu suomalaisen ApoDigi Oy:n kehittämä Treet-mobiilisovellus. Treet tuo koko apteekkiasioinnin elinkaaren mobiiliin ja sitä voidaan pitää maailman kehittyneimpänä ja monipuolisimpana lääkehoidon hallinnan digijärjestelmänä. Sovellus saapuu markkinoille yksinoikeudella Avainapteekkien käyttöön.

Treet haluaa tehdä suomalaisten arjesta vaivattomampaa. Sovelluksen suunnittelussa on pidetty lähtökohtana asiakkaan lääkehoitoa, turvallisuutta sekä suhdetta omaan lähiapteekkiin. Treet-asiakkaat saavat sovelluksessa käyttöönsä henkilökohtaiset lääkelistat sekä useat apteekin tarjoamat palvelut digitaalisessa muodossa. Kaikki sovelluksen kautta tilattavat lääkkeet voi noutaa joko apteekista tai tilata kotiinkuljetuksella. Treetillä tilatut lääkkeet toimitetaan asiakkaalle jopa muutamassa tunnissa. Tulevaisuudessa sovelluksella pystyy myös muun muassa uusimaan reseptit ja valtuutuksen turvin asioimaan toisen puolesta. Silo.AI:n kanssa yhteistyössä kehitettävät tekoäly- ja koneoppimisen moduulit luovat aidon monikanava-asiointimahdollisuuden lääketurvallisuudesta tinkimättä. Samalla apteekkien farmaseuttista osaamista voidaan hyödyntää entistä paremmin asiakkaiden lääkehoidon onnistumisen tukena.

Treet mahdollistaa yhteydenpidon asiakkaan ja apteekin välillä suojatun chatin tai soittopyyntöjen kautta. Jokainen käyttäjä suorittaa sovellusta käytettäessä vahvan tunnistautumisen, mikä lisää palvelussa etäasioinnin tietosuojaa. Asiakas ilmoittaa sovellukseen itse terveystiedot ja ajantasainen lääkelista kulkeutuu mukana palvelua käyttävästä Avainapteekista toiseen.

Kehittämisen lähtökohtana ovat olleet asiakkaan arkiset haasteet sekä Suomen edelläkävijyys apteekkitoimialalla. “Suomessa on maailman kehittynein ammattiapteekkijärjestelmä ja sen digitalisaation aste on loistava lähtökohta, jonka päälle voimme rakentaa entistä kokonaisvaltaisemman palvelun. Tavoitteenamme on luoda ekosysteemi, joka mullistaa yksilöllisen lääkehoidon ja tuo koko terveydenhuollon yhteisön asiakkaan luokse. On aika, että tekoäly ja koneoppiminen saadaan valjastettua kokonaisvaltaisesti osaksi terveydenhuollon palveluita. Koronavirus on tuonut arkeemme ennennäkemättömiä haasteita monella saralla ja koemme, että sovelluksen lanseeraus vastaa yhä tarkemmin kuluttajan toiveisiin sekä maailman muuttuvaan tilanteeseen.”, sanoo Treetin perustaja ja toimitusjohtaja, Proviisori Simo Vidgren

Treetin toimittaa suomalainen ApoDigi Oy. Sovellus on farmasian ammattilaisten ja alan johtavien toimijoiden yhteistyössä kehittämä järjestelmä, joka on yksinoikeudella Avainapteekit Oy:n apteekkien käytössä. Treet on ladattavissa App Storesta sekä Google Play -sovelluskaupasta.


Lisätietoja:

www.treet.fi

Simo Vidgren

simo.vidgren@treet.fi

+358 50 530 7448